“Com fan front els municipis petits a l’accessibilitat?”, jornada per analitzar reptes i accions per impulsar l’accessibilitat universal

Programa Jornada Sant Climent de Llobregat
  • L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell del Baix Llobregat i COCEMFE Barcelona impulsen aquesta jornada dirigida a responsables i tècnics municipals, professionals de diferents sectors com l’arquitectura i la mobilitat i entitats del Tercer Sector en general i la discapacitat en particular.
  • Cal inscripció en aquest enllaç: http://ow.ly/OI8W30mRhzF
  • 12 de desembre al Casal de Cultura de Sant Climent de Llobregat 

 

Barcelona, 4 de desembre de 2018.- El pròxim dia 12 el Casal de Cultura de Sant Climent de Llobregat acollirà la jornada “Com fan front els municipis petits a l’accessibilitat?”, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell del Baix Llobregat i COCEMFE Barcelona amb dos objectius principals: debatre sobre els problemes i les dificultats a les quals fan front els municipis petits a l'hora d'impulsar l'accessibilitat i trobar accions a curt termini que puguin alleujar aquests obstacles.

 

La jornada s'ha dividit en tres blocs temàtics en els quals s'analitzaran qüestions fonamentals a l'hora d'impulsar l'accessibilitat: competències de cada administració, anàlisi de la situació actual dels municipis petits i problemes comuns, i finalment diagnosi i anàlisi de les accions a curt termini que es poden fer en matèria d'accessibilitat. A més, a cada àrea temàtica s'ha deixat un espai d'interacció perquè els representants dels municipis i les entitats puguin parlar, intercanviar experiències i opinions.

 

Les sessions començaran a les 9.30 amb la recepció i benvinguda en la qual s'abordarà l'accessibilitat com a un dret de totes les persones. Tot seguit, Sandra Bestraten,

presidenta del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Barcelona impartirà la conferència "Competències i responsabilitat de cada administració en l'àmbit de l'accessibilitat".

 

A partir de les 11, Mercè Corominas, arquitecta experta en redacció de plans d’accessibilitat, impartirà la xerrada “Situació de l'accessibilitat als municipis més petits. Problemes comuns”.

 

L'última sessió del dia serà impartida per Xavi Peradalta, arquitecte expert en accessibilitat, i Jordi Serratosa, expert en innovació digital i tecnològica, tots dos equip tècnic de COCEMFE Barcelona.

 

Les persones interessades en assistir-hi s’han d’inscriure en aquest enllaç: http://ow.ly/OI8W30mRhzF

 

Programa de la jornada

 

 9.30 - 10 h – Recepció i benvinguda: L’accessibilitat, un dret per a tothom

A càrrec de l’Ajuntament de Sant Climent, Àrea Metropolitana de Barcelona i COCEMFE Barcelona.

 

10 - 10.45 h - Ponència I: Competències i responsabilitat de cada administració en l’àmbit de l’accessibilitat

Sandra Bestraten, presidenta del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Barcelona.

15 minuts de preguntes

 

11 - 11.45 h - Ponència II:  Situació de l'accessibilitat als municipis més petits. Problemes comuns

Mercè Corominas, arquitecta experta en redacció de plans d’accessibilitat

15 minuts de preguntes

 

12 - 12.30 h - Pausa café

 

12.30 - 13.15 h - Ponència III: Diagnosi, anàlisi i accions a curt termini en matèria d'accessibilitat

Equip tècnic de COCEMFE: Xavi Peradalta, arquitecte expert en accessibilitat i Jordi Serratosa, expert en innovació digital i tecnològica

15 minuts de preguntes

 

13.30 – 14 h Conclusions i cloenda


 

Per a més informació:
 

María Cortes Tirado Machado

Gabinet de Premsa

COCEMFE Barcelona

Carrer 60, nº 19 1er. 08040 Barcelona

Tfn: 93 301 15 65 / 676838111

comunicacionbarcelona@cocemfe.es / http://cocemfe-barcelona.es/es

 

 

Imatge eliminada.   Imatge eliminada.